Hva er aligners?

Usynlig tannregulering, aligners, Invisalign, SureSmile, ClearCorrect. Kjært barn har mange navn.

Usynlig tannregulering retter opp tennene med uttakbare plastskinner som er spesialtilpasset dine tenner. Usynlig tannregulering er et godt regulerings alternativ for voksne og ungdom. De aller fleste kan behandles med svært gode resultater, uten et pålimt reguleringssystem.

Smilet du alltid har drømt om

Å rette på tannstillingen som voksen blir mer og mer populært. De fleste ønsker ikke å gå med tradisjonell tannregulering (streng) i denne fasen av livet. Da finnes det flere andre alternativer, og av disse er Invisalign, ClearCorrect og SureSmile det mest utbredte og best dokumenterte. Vi bruker alle disse systemene.

Kan usynlig regulering virke for deg?

Noen av tannstillingsproblemene som kan behandles med usynlig tannregulering er trangstilte tenner, som betyr at det er for liten plass i kjeven til at alle tennene får naturlig plass. Enkelte kan ha for stort mellomrom mellom tennene, som betyr at det er ekstra plass i kjeven.

– Kryssbitt forekommer når over-og underkjeven er feiljustert med hverandre.

– Dypt bitt forekommer hos enkelte pasienter når overtennene ligger vesentlig utenfor undertennene.

– Underbitt forekommer når undertennene stikker lenger frem enn overtennene.

Usynlig tannreguleringkan være et alternativ for behandling av mange tannstillingsproblemer: Trangstilte tenner, for stort mellomrom, kryssbitt, dypt bitt underbitt.

Alignere: Alle typene av avtakbare plastskinner, er tilnærmet usynlige. Plastskinnene skal brukes hele tiden unntatt når man spiser eller pusser tennene. Plastskinnene blir individuelt tilpasset den enkelte pasient etter behandlingsbehov. Plastskinnene er komfortable, vi fester ikke metall til dine tenner som kan forårsake munnsår og irritasjon av munnslimhinnen. Alignere er spesielt egnet for mindre bittfeil og behandling av voksne pasienter, en slik behandling varer ofte i opptil 3-5 måneder

Velkommen til oss på konsultasjon!