Ikke skyll med vann etter tannpuss!

Dersom du skyller munnen med vann etter en god runde med tannbørsten er du nok ikke alene. Men det er faktisk ikke lurt!

Fluor beskytter!

Det er nemlig slik at fluor i tannkremen skal beskytte tennene dine, men da er det dumt å skylle den ut før den har fått tid til å virke. Kort fortalt produserer bakteriene i munnen en syre som etser på tennene og kan skape hull. Fluoren beskytter og reparerer litt av skaden som denne syren gjør.

Fluor trenger tid

Fluoren i tannkremen trenger litt tid i munnen for å virke, derfor er det dumt å skylle den ut med vann.

Mange gjør nok dette feil, fordi de synes det er behagelig å skylle ut tannkremen slik man lærte tidligere. Men en omfattende studie viser at det er viktig å la fluoren virke så lenge som mulig. Det går an å venne seg til å ikke skylle, hvis en lar være å skylle over en periode på noen uker blir det fort en ny og god vane!

Men det er håp for dem som ikke liker å dra hjemmefra med knasende tannkrem i tennene.

Skylling eller tabletter!

Noen liker å få tannkremen ut av munnen, og da er redningen fluorskylling eller fluortabletter. Så lenge du bruker en av disse metodene etter tannpuss og skylling, får fluoren virke i munnen. Alt for mange skyller med vann etter tannpuss uten å tilføre ekstra fluor. Derfor får mange hull i tennene som enkelt kunne vært unngått.

– Vær lur, unngå å skylle med vann etter tannpuss og spar deg unødvendig lidelse og økonomiske utlegg!